Informasjon om oppstart

Hersleb vgs. satser på elever som er faglig nysgjerrige og som ønsker å ta fag fra høyere årskurs. I tillegg til 2-årig studiespesialisering gir vi alle elever på Vg1 studiespesialisering og flere valg enn det som er normalt.

Hersleb vgs. fokuserer ekstra på fagene Geofag og Biologi, noe du kommer til å merke både i Geografi og Naturfag, blant annet med prosjekter og samarbeid med Universitetet i Oslo. I tillegg gis alle elever på Vg1 studiespesialisering muligheten til å velge programfagene Geofag 1 og Biologi 1 allerede i Vg1!

Geofag skal i løpet av høsten på en spennende tur til Island, mens både biologi og geofag samarbeider tett med Universitetet om ulike forskningsprosjekter.

Læreplan i Geofag 1

Læreplan i Biologi 1

Om du har forsert og tatt matematikk eller engelsk fra videregående i løpet av ungdomsskolen tilbyr vi selvfølgelig å ta Matematikk R1 og Internasjonal engelsk fra Vg2 allerede på Vg1.