Reisebrev fra Brighton

Brighton 2017

Hei!

Dette er en liten hilsen fra to jenter som befinner seg i Brighton! Brighton er en by i England som er kjent for attraksjonene The Royal Pavilion, Brighton Pier og The North Laine. Byen er også kjent for sitt natt-liv, kunst, shopping, ulike kulturer samlet i en liten by, restauranter og festivaler. Dette er det som gjør Brighton til en populær destinasjon for turister.

Dette er vår andre uke i Brighton. Den første uka gikk vi på Brighton College. I løpet av tiden vår på College møtte vi mange mennesker med forskjellig bakgrunn. Vi gikk i klasse med 5-6 studenter som kom fra ulike land som Italia, Spania, Colombia, Frankrike og Massachusetts. Vi hadde for det meste «General English» og kommunikasjon to ganger i uka. Timene var ganske enkle, de handlet for det meste om regler for bruken av engelsk. Timene inneholdt både praktiske og teoretiske oppgaver. Det som alltid gikk igjen i klassene var samarbeidsoppgaver, vi ble for det meste delt i grupper. Dette ga oss en sjanse til å bli bedre kjent med våre medstudenter.

I løpet av tiden vi har vært på College har vi observert forskjell på engelsk og norsk videregående skole. Noe av det vi observerte var at lærerne var ganske obs på at alle elevene forsto det som ble sagt. Skolen tilbyr ikke skole-PCer til elevene. I klasserommene hadde de både tavle og smartboard. Det som fanget vår oppmerksomhet var at klasserommene var veldig dekorerte, og det var lav musikk som ble spilt når elevene jobbet.

I friminuttene merket vi at det også gikk mange elever med nedsatt funksjonshemming på skolen, noe vi ikke har opplevd før. Noen likheter var at klassen gikk gjennom en elevundersøkelse, de ga tilbakemeldinger på hva som gikk bra og hva som kunne forbedres. Det vi likte ved denne College-opplevelsen er at vi fikk utdypet engelsk, noe vi mestrer. Miljøet på skolen var bra, og personalet var veldig hyggelig og det var mange livlige mennesker som motiverte oss til å komme tilbake. Det var alltid noe å gjøre på skolen og vi var ganske fornøyde med utfordringene vi møtte på.

I løpet av denne uken lærte vi mye, hvordan kommunisere med ulike mennesker, engelsk vokabular, regler i klasserommet, planlegge godt tiden, fysisk og psykiske virkninger gjennom aldring, hvordan det er å jobbe i England og hvordan man får seg jobb her. Utenom College har vi vært på flere utflukter, som for eksempel Brighton Pier. Der tok vi flere karuseller og kjøpte god mat. Vi opplevde også det fantastiske Akvariet i byen som ligger like ved Brighton Pier. Det var mange ulike skapninger på akvariet, som for eksempel sjøhester, skilpadder, haier og mange forskjellige fiskearter. Vi tok en tur til «The Royal Pavilion», som er en veldig populær turistattraksjon. Guiden vår fortalte oss at dette slottet var inspirert av indisk-kinesisk byggestil. Slottet i dag blir brukt til banketter, kurs og bryllup.

Brighton er en by med masse utvalg av forskjellig mat fra forskjellige land. Hittil har vi vært på mange ulike restauranter som for eksempel etiopisk, kinesisk, japansk, indisk, tyrkisk og tradisjonell engelsk mat.

I dag er det vår andre dag med praksis. Vi har praksis på Blind Veterans UK som er et sykehjem for blinde brukere eller brukere med nedsatt syn. Dette sykehjemmet har mange fasiliteter som for eksempel gym, svømmebasseng, sport, IT suite, kunst & håndverk, fritidsanlegg. Etter disse to dagene har vi opplevd mye. Så langt denne uken har vi lært hvordan en rullestol fungerer, hvordan kommunisere med eldre fordi vi har hatt dialog med mange ulike brukere der. Vi har fått en muntlig og teoretisk opplæring i ulike stadier gjennom blinde og vi har også gjort praktiske oppgaver rundt dette. Nå er vi trygge på å veilede en blind bruker.

Det ble holdt et foredrag om historien om selve bygget og hvordan det har utviklet seg gjennom årene. Disse to dagene har vært veldig lærerike og det har påvirket oss positivt. Etter som vi aldri har jobbet med eldre mennesker før har dette vært en utfordring for oss. Men vi har klart å takle det på en god måte ved at vi for eksempel har klart å vise empati, omsorg, vært aktive lyttere, tålmodige og tatt initiativ.

Vi ser frem til de siste dagene :)