Reisebrev fra Lüneburg, 2019 (2)

luneburg

Torsdag hadde vi skole, der fikk vi lært mye og observerte timene til helselinjene. Vår favorittime var da en dyktig elev viste powerpoint og snakket om byen Lüneburg. Han snakket om historien bak Lüneburg, saltproduksjonen, og vi ble overrasket over var at Bergen samarbeider med Lüneburg om saltproduksjonen/tømmer og har gjort det i flere hundre år!! Vi ble delt inn i grupper hvor vi sammenlignet Tyskland og Norge. Vi snakket bl.a. om kulturforskjeller, arrangementer og mat.

På fredag var vi i praksis hvor Mishal fikk lov til å være med på operasjon som handlet om åreknuter. Shakeela var med på å observere og prøve ut prosedyrer som for eksempel det å ta bilder av pasientens bakre øye. På praksisplassen til Shakeela, så har de ikke så bra universellutforming, som f.eks. ikke nok plass til rullestolpasienter. En vanlig arbeidsdag for oss varer mellom 4-5 timer, praksisplassene er vanligvis åpne fra 08-18, med en pause på to timer midt på dagen. Når vi blir ferdig i praksis «løper» vi til hotellet og gjør oss klare for shopping og restaurantbesøk. Vi har hatt en rutine, hvor vi alltid spiser middag sammen. Denne gangen så spiste vi indisk resturante og de hadde fantastisk mat.

På lørdag reiste vi til Hamburg for sightseeing og «masse» shopping. Vi fikk shoppet mye på Primark (viktigste butikken)! I Hamburg er det flere mennesker enn Lüneburg, i Luneburg for det 77 000 i Hamburg bor det langt over en million mennesker. Det var mye spennende å se i Hamburg men det var en hektisk by så vi liker oss bedre her i Luneburg 😊

I morgen er det marked og søndagsåpent i Luneburg, det gleder vi oss til.