Hilsen fra rektor

Bilde av rektor Astrid Grytte

Den digitale H20 skolen

Tilbakemeldingene fra lærerne, er at de fleste har taklet denne overgangen svært bra. Enkelte sier de får mer ut av skolehverdagen nå, at de får mer individuell oppfølging. Andre mener det motsatte bl.a fordi hjemmesituasjonen gjør det vanskelig å få arbeidsro. Vi er her for hjelpe deg og tilpasse undervisningen for deg, men det er også essensielt at du forsøker å stukturere dagen din. Dette er viktigere enn noensinne. Vi opprettholder timeplanen som du er vant til, og du må planlegge dagen din i forhold til det. Møt opp i det digitale klasserommet

Jeg vil berømme våre fantastiske lærere som har jobbet 24/7 for å lage den digitale H20 skolen. Det gjøres ikke av seg selv. Jeg vil også gi masse skryt til deg som elev fordi du så raskt har tilpasset en hverdag du ikke har fått trent på. Itslearning er vår læringsplattform. I tillegg bruker vi nå Teams, som er en del av Office 365.

Eksamen og standpunkt

25. mars besluttet regjeringen at alle skriftlige eksamener på vgs avlyses. Du får fullverdig vitnemål selv om skriftlig eksamen er avlyst. På vitnemålet vil det stå at eksamen er avlyst. Dette har ikke konsekvenser for inntak til høyere utdanning. Du må imidlertid ha standpunktkarakter i alle fag for å få vitnemål. Vg3 skal også ha standpunktkarakter i orden og adferd. Regjeringen vurderer nå om det er mulig å gjennomføre muntlig, muntlig-praktisk og praktisk eksamen.  Kunnskapsdepartementet ser på muligheter for at privatisteksamen skal kunne gjennomføres. Vi har ikke fått svar på dette enda.

Oppsumert: For å få vitnemål må du møte til timene dine på nett (den digitale undervisningen), og gjennomføre vurderingene som lærerne legger opp til. Du må gjøre skriftlige innleveringsoppgaver, delta på muntlige samtaler med lærer og medelever. Det stemmer at vi ikke skal føre fravær i denne perioden, men det betyr ikke at du kan la være å møte på den den digitale H20 skolen. Lærerne dine må ha et grunnlag å sette karakter på. Lærerne har ansvar for undervisningen, du som elev har ansvar for å delta i undervisningen.

Hjertetelefonen

Det er en spesielt krevende tid for noen elever og foresatte. Elevtjenesten vår, dvs. rådgivere, miljøarbeidere og skolehelsetjenesten og pedagogisk psykologisk tjeneste er tilgjengelig for elever som måtte trenge ekstra hjelp og støtte nå når skolen er stengt. Vi samarbeider også med instanser utenfor skolen. Kontaktinformasjon til elevtjenesten ligger på skolens hjemmeside (Hjertetelefonen).

Følg med på www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for regler når det kommer til å forhindre smitte.

Husk:

• Vask hendene ofte
  • Host og nys i papirlommetørkle eller i albuen
  • Ikke oppsøk store grupper (ut over de du bor sammen med)
  • Hold avstand til andre
  • Hold deg hjemme, men kom deg litt ut hver dag
  • Vær sosial på nettet, ring gjerne en venn eller en i familien
  • Ikke snu døgnet. Første time starter 08.15, også i den digitale H20

Samarbeid

Nå er samarbeid skole – hjem viktigere enn noen gang. Kontaktlærerne leder sine kontaktelever og har hovedansvaret for å holde kontakten med deg som elev. Faglærerne følger deg opp faglig, som før. Lærerne, elevtjensten og ledelsen samarbeider for å lage en best mulig skole. Ikke nøl med å ta kontakt med noen av oss. Alle spørsmål er velkomne. Vi er her både for elever og foresatte. All kontaktinformasjon ligger på hjemmesiden.

Ta vare på deg selv og de nærmeste rundt deg

Varm hilsen fra

Astrid