Reisebrev fra Potsdam

Framside 3.jpg

Utvekslingen har fokus på å gi elevene muligheten til å lære og observere noe de ikke har mulighet til hjemme, både faglig, kulturelt og sosialt. Ved Johanna Just fikk elevene delta i engelskundervisningen. Der ble det bl.a. diskutert likheter og forskjeller mellom Tyskland og Norge med tanke på kultur, utdanning og kommunikasjon. Det ble også gjennomført et prosjektarbeid med tema påske.

Elevene hadde i tillegg praksis to dager i uken og var utplassert på tannlegekontor, fertilitetsklinikk, ved kardiologisk avdeling og ved klinikk for gravide kvinner. Størst inntrykk gjorde praksisen ved fertilitetsklinikken, der elevene fikk observere hvordan prøverørsbarn blir laget.

Ved praksisstedene observerte elevene likheter og ulikheter mellom norske og tyske helseinstitusjoner og opplevde at det er store forskjeller i teknologi, service og utforming. De fikk også oppleve viktigheten av å kunne snakke engelsk, da ikke alle i denne delen av Tyskland behersker like godt engelsk.

Elevene fikk et bredt innsyn i Tyskland historie og fikk i løpet av perioden besøkt kjente steder som Riksdagen, Brandenburger Tor, Potsdamer Platz, Berlinmuren, Checkpoint Charlie, Alexanderplatz, Glienicker Brücke, Sanssouci og Cecilienhof.