T-matte står for “teoretisk” og passer best for deg som var veldig god i matematikk på ungdomsskolen. Mange synes at T-matte er vanskelig, og det setter større krav til at du skal tenke selv enn i matten fra 10. klasse. Det kan jo også være morsomt – hvis du er god i matte!
P-matte står for “praktisk”. Matematikk 1P passer for deg som syntes at matten på ungdomsskolen hadde nok utfordringer, og ønsker å fortsette på samme nivå. Faget er mindre krevende enn 1T, og bygger videre på prinsippene som du lærte i 10. klasse. P-matte er for mange en god anledning til å føle mer mestring, og mange synes endelig det er gøy å jobbe med matte igjen!
På Vg2 skal du velge igjen, og nå velger du både for Vg2 og Vg3, mellom mer P(raktisk)-matte eller R(ealfag)-matte.
Matematikk 2P lærer deg blant annet om personlig økonomi, og litt statistikk. Dette er det enkleste matte-kurset på VG2, og du tar ikke matematikk videre i Vg3. Har du hatt 1P på VG1 må du gå videre med 2P.
Har du hatt 1T-matematikk på Vg1, kan du velge mellom 2P og R-matte.
I R1-matematikk lærer du om funksjoner. På Vg3 må du ta R2-matematikk, der du blant annet ser på matematiske bevis og trigonometriske funksjoner.
I alle kursene i matematikk lærer du også om programmering.
Uansett hvilket kurs du tar, kan du bli trukket ut til skriftlig og/eller muntlig eksamen. Standpunktkarakteren i hvert kurs du tar vil stå på vitnemålet ditt etter Vg3.