Informasjon om tilbudet

Elever med forstørrelsesglass
Er du litt kjappere, og tenker at det hadde vært fint å bli ferdig med videregående skole etter 2 år? Er du motivert for å bli fort ferdig i et faglig utfordrende og spennende miljø?

Hersleb vgs har som eneste skole i Oslo et tilbud der man kan ta Studiespesialisering over 2 år. Her får man gå sammen med andre elever som er motiverte på samme måte som deg selv. Man får flere fordeler av dette, i tillegg til alle de samme fordelene som man får fra et ordinært løp:
  • Et fullstendig førstegangsvitnemål
  • Mulighet til full realfagsfordypning med tilleggspoeng
  • Begynne med programfag allerede i Vg1

Og skulle du være uheldig og ikke få de resultatene du ønsket deg, vil du kunne ta opp eksamener det tredje året og fortsatt få førstegangsvitnemål.

Inntakskravene er følgende:
  • Karaktersnitt 4,5 eller bedre
  • Karakteren 5 eller bedre i matematikk, norsk hovedmål skriftlig og engelsk skriftlig
  • Fremmedspråk i ungdomsskolen (eller muligheten til å ta mormålseksamen)

2-årig Studiespesialisering har egen søkekode på VIGO

Ta kontakt med skolen, enten direkte eller på epost til assisterende rektor Geir Vedeld dersom du har spørsmål!